30. října 2014

různé vychytávky

Včera mi přítel poslal mail, kde je pár vychytávek. Není to tedy úplně něco co musíte tvořit, ale něco co z obyčejných věcí udělá neobyčejné :) nedalo mi to a tak se s Vámi ráda podělím ...

Něco pro parádnice 

máte spoustu šátků a šál a nevíte kam s nimi, musím uznat, že toto se mi osvědčilo víc než proutěný košík ve skříni, konečně využívám všechny šátky a šály :) a co sponky a gumičky?







 Pořádek je (nejen) pro blbce ...
Kabely u PC podrží svorky na papír
V polštáři se ukrývá druhý polštář, cejcha i prostěradlo
Jak využít místo u sifonu, tyčka na zavěšení čistících prostředků.
Když stará myčka doslouží, koš se ještě může hodit

Něco pro švadlenky, aneb stužek a bavlnek se mi po krabičách a sáčcích motá několik





Něco málo na dovolenou, kam s penězi a co s vylezajícím ramínkem od podprsenky





Od všeho něco :)










A nakonec oblíbené ruličky od toaletního papíru.

25. října 2014

kde hledat inspiraci ?!

Jak už jsem psala někde na začátku ne všechny nápady jsou z mojí hlavy, ale protože mě tvoření baví tak neustále pátrám a hledám na netu, kde se co šustne a co by šlo vymyslet. A opravdu se to netýká jen toho co bude dneska k večeři a jak na to - mno, ano nejsem zrovna skvělá kuchařka :).

Ale hezky popořadě. Někdy zhruba před rokem jsem narazila na stránku Mimibazar a zdejší tvořilky mě celkem uchvátily. Ano je to ten mimibazar, kde se podle netu schází úchylné matky a tvoří obr mňamky pro své manžy a děti. Nebojte není to tak strašné, já tam našla spoustu nápadů a spřízněných duší :)

Moje pátrání se rozšířilo na další weby a blogy (ty najdete v oblíbených, a tak nemá cenu je tu zmiňovat), ale na weby se určitě podívejte. Mezi moje oblíbené patří Instructables super nápady roztříděné do kategorií s komentáři a radami co a jak. Další oblíbený je P.S. I made this slečna zde dává návody na spustu módních doplňků a blog je strašně hezky udělaný.

 Nepřebernou studnou nápadů je Pinterest kategorie DIY & Crafts je přesně to pravé pro mne. Výhodou je, že si zde tvoříte nástěnky (např.Vánoce, jídlo,...) a zde si můžete připíchnout nejen cokoliv z pinterestu, ale i z jiných webů (slouží k tomu ikonka, kterou přetáhnete na lištu).

Což mě přivádí k další vychytávce. Věechny weby jsou v angličtině, se kterou si moc nerozumím, nebo ona se mnou?! Takže miluju doplněnek překladače od mozilly - google translator for firefox.

22. října 2014

na úvod ....

Ahojky,

vítám tě na svém blogu czechDIY, aneb udělej si sám po česku :)

DIY - Do it yourself doslovný překlad je udělej si sám a o to tady vlastně jde. Jsem d malička holka tvořivá, postupem času to u mne přerostlo v úchylku, jak říká má rodina. Tvořím pro sebe, pro radost, pro rodinu i přátele, a proto jsem se rozhodla dát všechny návody na jednu hromadu a umožnit tak tvořit každému, kdo má chuť něco zkusit.

Některé návody jsou z mojí hlavy, některé jsem našla na internetu a vyzkoušela, jiné jsou od kamarádů a přátel a něco málo si pamatuji z mládí od babičky :)

Najdete tu nejen návody, ale třeba i prográmky, které vám tvoření ulehčí, nebo třeba obchůdky, kde mají vše potřebné. Někdy třeba i jen inspirativní fotky ... prostě trochu všehochuť

Kdybyste měli jakýkoliv nápad na vylepšení, nebo byste se chtěli podělit o nějaký zajímavý návod budu jen ráda :)

PS: u všeho co není z mojí hlavy, je uveden odkaz.